Äntligen har det blivit dags att sy!

Jag har som jag antytt några gamla Burdatidningar liggande, och det borde ju vara lätt att hitta syprojekt där, men eftersom de blivit liggande några år så känns inte alla modeller superaktuella. Nu låter det som jag är väldigt modemedveten, men så är det tyvärr inte alls. Min högsta önskan i klädesväg just nu är att ha en fungerande basgarderob där allt passar ihop och allt är av bra kvalitet.
Det skulle för mig betyda att jag har mina jeans som jag har och till det skulle jag behöva en kavaj, tre par byxor och en kjol. Dessa skulle passa ihop hur som helst. Tyvärr har jag ganska dyr smak och är på ner i vikt (vilket jag varit väldigt länge..) kombinerat med att jag är sparsam.. Vilket betyder att jag mest har utslitna kläder i min garderob, och alla utslitna kläder är väl inte av skit bra kvalitet utan flera har inhandlats på Gina Tricot och HM.
Mest akut just nu är väl toppar som kan passa till alla mina jeans, och toppar känns som en behändlig start. Tyvärr har jag inte jättebra självförtroende när det gäller att sy, men jag har massor av idéer så jag börjar med lite lätta projekt innan jag ger mig på den där kavajen.


I gårkväll började jag sy en tunika. Mönstret kommer från en av mina gamla Burdatidningar(nr 8 2008) som jag har liggande. Jag har hört att Burdas storlekar ska vara små, så jag förstorade upp mönstret 2 storlekar. Vet därför inte om man kan se detta som en mönsterrecension, men det borde kunna göra det.
Mönstret har 2 prickar vilket betyder "kräver lite mer syvana och/eller tid". Som mest har Burda 4 prickarsmönster, och vi väntar lite med dem.
Ett vitt lakan offrades igårkväll, delarna är delvis ihopnålade och provade i natt. Ser ut att kunna passa. Kommer att följa mönstret i stort, ändringarna som görs påverkas inte av mönstrets uppbyggnad. Jag hoppas på att kunna göra flera liknande toppar senare. Hittade ett par sidor mad korsstygnsmönster, vem vet, det kanske blir lite pynt på den?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0