2 av 3 ston kommer ur världens 11:e bästa stofamilj!

Minnet sviker mig lite men jag tror det var i årets första Ridsport det stod.. Hittar inte just det nummret av Ridsport men jag hittar alla andra nummer.

Lite roligt är det att ha 2 ston av tre som kommer från stofamilj 65 när jag fick läsa om stofamiljen i Ridsport. Det holländska avelsmagasinet Sport Horse Breeding (minns jag rätt tidning nu?) rankar varje månad världens bästa stofamiljer, och stofamilj 65 rankades som världens 11:e bästa stofamilj.

Nu kommer ju det stoet som är dräktigt och från den onumrerade stofamiljen B.38. Men med mor och mormor som är Elit-premierade, som kombinerats med riktigt starka avelshingstar så känns det ändå som ett starkt kort att ha i aveln.


Bruksprovet närmar sig!

Och som stoägare som har ett sto som ska betäckas så är det ju galet spännande. På pappret ser det ut att vara riktigt många godingar i år, men jag vill minnas att jag hade det likadant i fjor.. Nu valde jag ju en nygodkänd i fjor, vilket är att chansa en del. Vem vet om jag har valt en så kallad "slutprodukt" till hingst.
Som det känns nu så önskar jag att jag varit del av ett lokalt nätverk med uppfödare som jag kunde diskutera avel utifrån det material vi har. Det hade varit fantastiskt att komma iväg på studiebesök. föreläsningar etc.
Men inte kan jag klaga när jag inte tar något eget intiativ till att starta något. Just nu känns det bara som det är så mycket annat som tar sin tid, och det hade varit praktiskt att hänga på någon annans drivkraft i detta.. Gissar att jag inte är ensam om att ha det så.

Tankar om att starta eget

Mycket av mitt funderande nu handlar om att starta eget. Idealet hade varit att kombinera hästarna med en arkitektbyrå. Enligt en del så är detta en svår kombination. Det var något om att man inte kan kombinera 2 så olika delar där den ena går med vinst och den andra med förlust.
Jag vet att Skatteverket oftast bedömmer hästverksamhet som hobby, och eftersom jag än så länge bara har ett sto i avel så är det svårt att kalla det något annat. Men målet är satt högt för min avel, även om produktionen är låg.
Men det är ju det där med företagsnamn.. att det kan vara så svårt.


RSS 2.0