Bilder på Fölet in action

Hon är pigg och glad den lilla frökenen. Fotade med mobilen som vanligt och det reagerar senare än kameran så det missades en del när det var som tossigast, men ett litet smakprov på hur hon beter sig, när hon beter sig:


                             


Det blommar!

Jag fick en mindre chock  igår när jag såg att rhodendendronen blommar! Redan! (eller det är kanske normalt?)
  

sedan är väl detta scilla? De blommar de med, och har gjort det ganska länge. Här stod också en vildrosbuske som vi tog bort eftersom det inte var en sådan buske som passar där.


Det är ganska spännande när man inte vet vad som kommer att dyka upp i trädgården.

Jag visste inte att det fanns trädgårdskonst..

Jag ska erkänna att jag är ganska konstintresserad, och med tanke på utbildning och diverse arbetsskador som föjler me detta yrket så BORDE jag upptäckt detta, som alla andra verkar ha upptäckt. Även idag låg där ett mail i min inbox, denna gången från en arbetskamrat:

"Kanske detta kunde va nåt? Paviljong på köpet!"

(Jag trycker på länken, vem vet, det kan ju vara något till bygget, ett läckert golv, stallinredning eller vad som helst.)


Paviljong ingår
Någon figur i behov av bättring på färgen
Unika figurer handgjorda i betong, armeringsjärn och hönsnät.

Gruppen delas ej

Konstnär: Kjell Molin

Jag, om någon vet att man kan ha lite udda intressen, men detta fyller ju så mycket. OM man nu skulle samla på trädgårdkonst, hur förvarar man det? Eller man samlar inte på det utan man köper sin unika konst och låter den fylla upp hela trädgården med sin härlighet? Jag är faktiskt nyfiken på riktigt.


Ibland glimmar det till..

Morgonens roligaste e-post kom från sambon:

Kanske något till fölet som hon kan ha i hagen? Vad vet jag??? Och så var det en länk till Blocket, och där hittar jag denna:
Struts i naturlig storlek
Betong/glasfiber & armeringsjärn
Konstnär: Kjell Molin
UNIK endast tillverkad i 1 exemplar

Jag vet förstås inte om fölet skulle uppskatta sin nya kamrat, hon hade nog ganska snabbt tyckt att den var ganska tråkig, men grannarna hade kanske tyckt att det var kul?


Ridningen..

På torsdag är det tid att träna igen så planen var att det skulle joggas och stretchas lite i dag. Fiff blir verkligen smidigare och smidigare och jag tror jag har hittat en del fler rätt hur hon ska ridas för att bli optimalt uppvärmd. Magen känns inte alls längre när jag rider, men den syns ju fortfarande. Hon blir starkare och starkare och snart är vi faktiskt tillbaka där hon var i mitten av dräktigheten, innan jag fick trappa ner lite på kraven (mot hennes vilja förstås).
Fick höra att hennes treåriga son hade hoppat för instruktör idag, några språng. Allt hade gått riktigt bra och Fiff, lillasyster och jag är givetvis stolta över att storebror är en sådan välartad ung man. Ska bli spännande att se vad det skall bli av honom i framtiden.
Fiff börjar få riktigt fina muskler på rygg och rumpa, men magen, den hänger som sagt kvar fortfarande. Det har hänt att folk som kommit till stallet frågat när hon ska föla. Inte snällt, vi jobbar på det!
Inga nya bilder idag, förrutom de på kavajen, men den köptes ju igår.

Tvålafton med jobbekompisarna

  

Andra tvålträffen, denna gången hemma hos en arbetskamrat som förutom hundar och katter har både höns och får.. OCH barn, men dessa var´inte hemma. En annan jobbekompis hade med sig barn och dessa uppförde sig utmärkt och spelade gladjass på pianot tills jag trodde jag höll på att få magsår. Jag trodde jag kunde stänga av alla ljud, men det märks att jag är otränad på att umgås med barn ;)..
Den blev 2 dofter på tvålen, en del rosenträ och en apelsin.. Nu är det bara till att fortsätta att vänta på att den ska mogna.

Jag hittade slutligen en kavaj!

Kanske ska erkänna att det är den första jag provat, har letat lite på internet men inte vågat beställa eftersom det känns väldigt viktigt att den sitter bra. Jag fyndade denna på City Gross och det var 20% rabatt, jag är galet nöjd. Lite roligt att den har bruna ränder eftersom jag egentligen önskade mig en brun (men hjälmen är svart, och jag har inte lust ha en extra hjälm). Märker är Jacson och det verkar vara en av de kavajer lägre i prisklass som många är nöjda med . Nu är det ju bara eländet med att jag tappade bort mina läderstövlar i en flytt i Köpenhamn för evigheter sedan och jag rider i ridskor och shortshaps nu av ren snålhet.


Det finns måndagsmorgnar och så finns det måndagsmorgnar ...

Jag gillar egentligen måndagar, och är vanligen ganska morgonpigg, men igår var det svårt att komma upp när klockan ringde tjugo över fem. Lite sen var jag redan och så skulle det skrapas rutor på bilen och när jag startade bilen blinkade oljelampan till. Jag blev ännu senare när det skulle fyllas på olja, MEN jag har fått veta att det är bäst att göra det om man vill ha kvar en frisk bil. Och så var det ju denna fantastiska soluppgång. Fåglarna är som tokiga, och allt är rent, tyst och magiskt
.  
Fick bara ut mina egna hästar denna morgonen, de fick äta sitt kraftfoder i hagen och jag hann med tåget!

I söndags kom töserna.

Det blev tjejmiddag hos mig även denna påsken. Årets påskmat blev tacos och kinderägg. Till kaffet och teet var det glass och världens hårdaste biscottis. Får jobba vidare på det receptet.
(Det är så himla mysigt och trevligt att ha er här!)
Kameran kom inte fram, typiskt. Men eftersom vi som vanligt kom till att prata om motion så tog jag en promenad när de gått. Det är ju ganska fint här i krokarna. Fotar fortfarande med mobiltelefonen så det var så svårt att förmedla hur vackra solnedgångarna är.

Fiff fick också vara med på bild den här helgen

    
Mobiltelefonen fick bekänna färg, och många gånger så gick det inte så bra, men några bilder blev det på min älskade fina häst. Givetvis är hon snyggare i verkligheten (är vi inte alla det?)

Gissa trädet!

Vi vet inte vad som växer i trädgården. Detta är ett av träden som jag undrar vad det är, och ska det beskäras och i så fall när? (Och hur?)
     

Längesedan Fölet fotograferades

     

Hon föddes 29:e juni 2008 och är är nu 147 cm i mkh och 151 cm över rumpetten. En ganska välväxt 9:månaders fröken. Inte helt lätt att fotografera en åring som helst bara vill pussas.

Idag sågades det ner pilar här hemma!

Det är så himla spännande allt man får vara med om när man kastar sig in i en sådan här monsterrenovering. Ja jag vet att det finns dem som renoverar mer och större, men för oss är detta monsterstorrt.
Den förvuxna slyparken håller på att förvandlas till en trevlig park, och en del av det innebär att en del stora träd ska beskäras, och en del av dem kan vi inte ta ner själv, detta inkluderar pileallén som fått växa fritt i riktigt många år.

Och vilken härlig dag det är idag, det är ju alldeles galet!Bilden är nog från november, ska se om vi inte har en tydligare bild som visar hur parken såg ut när vi flyttade in.

Tid för vårstädning av svansar..

Föl och Fiff fick stå ut med att få rena svansar i dag. Egentligen hade jag lovat bort hästarna idag till fördel för allt annat som ska hinnas med. Men jag kunde inte hålla mig borta. Föling uppskattade inte att få ren svans, framförallt tyckte hon inte att det skulle tvättas med kallt vatten, hon visade sitt missnöje men var ganska medgörlig ändå. Inga sparkar eller andra otrevligheter och det kändes iallafall bra. Fiff behövde knappast ens hållas, man och svans tvättades, det var bara när pannluggen skulle tvättas hon visade vem som var längst av oss. Luggen blev tvättad den med.
Igår galopperades Fiff på galoppslingan och idag fick hon en promenad i solen, jag vet inte var än. Skönt att det finns en pålitlig tjej jag kan lämna över mina guldklimpar till så det blir krattat här hemma. ;)
 

Lite krattning hanns med idag minsann

 Krattningen av hagen skrider långsamt framåt. blir många löv, pinnar och kvistar att elda upp och jag hoppas på fint väder i helgen så vi kan bli av med en del av det.
Hagen börjar så snart ta form, men det finns rester av stubbar kva och det är många av dem. De flesta av dem är smala stubbar eftersom det var sly i hela parken.. Många har grävts upp med grävmaskin men marken förstörs så våldsamt, hade varit skönt att inte riva upp all mark. Finns det något sätt som inte kostar skjortan?
I helgen ser det ut som vi kommer att få friserat vår lustiga pileallé som finns i hagen,


Pållan fick nya skor

Äntligen är tiden som mammaledig slut på riktigt. Fiff fick idag skor runt om, det är det klassiska skomodet som gäller med en tåkappa fram och två bak. Inga krusiduller.
Gårdagens ridning var en lång härllig promenad på "backarna" och idag efter skoningen skrittades hon en kort runda i sina nya skor och "Fölet" fick gå sin jungfrutur förbi de stora gräshagarna hela vägen genom Annehem, det var mycket nytt och spännande, men hon imponerade med sitt mod.  Tror att detta kommer att bli en kanontrevlig häst även som vuxen.
Det ser ut som det ärtid att fundera uut ett träningsschema, jag hade ett igångssättningsschema som tog slut i januari, och sedan har all hjärnverksamhet i stort sett gått till renoveringen. MEN eftersom jag nu har hittat en duktig dressyrtränare så skulle det ju vara skam att inte göra det bästa möjliga av det.

Snart har vi jordvärme

                                                                      
Sambon väcktes 06.15 av att det körde in en stor lastbil på vägen, och det visade sig att det var pannan och de 700 meter slang som ska grävas ner som kom 45 minuter tidigare än bestämt. 45 minuter tidigare kan vara en hel del på morgonkvisten, och vid den tiden var jag i stallet där jag fodrade och släppte ut hästarna innan jobb och var inte till någon hjälp alls.
Senare ställde ett par av våra ytterst hjälpsamma vänner upp och hjälpte min sambo att få in pannan i tvättstugan.  230 kilo vägde  den och det gamla huset vi bor i har både smala gångar, smalla dörrar och nivåskillnader. Nu är pannan i snart i pannrummet, den gamla pannan ska ut innan den får sin rikiga plats, och medan de tappra karlarna slet medan jag skrittade runt på min bruna böna på Sankt Hans backar. Jag har det ändå ganska bra..

Detta med grönt kort..

Min tävlingsrutin är i det närmaste obefintlig. Ett par starter  på klubbtävling fick jag prova både på ponny och stor häst, men det blev aldrig mer på grund av diverse anledningar.
Nu har det gått ett antal år, situationer har förändrats och det ser ut som jag faktiskt ska komma ut och tävla. Hästen börjar bli småredo efter avvänjningen, och jag börjar känna mig ganska sugen på att se om detta är något för mig.

Hur som helst, det har alltså hänt en del sedan mina tidigare trevande försök  , bland annat så har det det bestämts att man måste ha ett grönt kort, Till min glädje upptäckte jag att jag inte var den enda vuxna i hela hästvärlden som inte har ett sådant, Vi kommer alltså att vara 2 vuxna i kursen, det känns genast mycket bättre.

Sedan behövs det nog annat med.. Ridstövlarna försvann i en flytt, varken hästen eller jag har licens.. Vita ridbyxor ohar jag inga representativa och en kavaj behöver jag också. Det är inte bara spännande det verkar bli dyrt också.


Första försöket

Nybakad bloggare, eller när kan man kalla sig bloggare? Jag har iallafall min egen blogg nu, ska bli spännande! 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0