Två dagar avklarade enligt promenadschemat

Igår stod det 30 minuters promenad och lite styrketräning på schemat, det var snabbt avklarat och vädret var fint. Idag har jag varit på kurs hela dagen och när jag kom hem nu på kvällen tog jag med mig Iguana (en 2-årig häst) på promenaden och var ute i en timme. Det var inte så att jag fick till intervallerna idag men det kommer nog om ett par gånger när jag kan fokusera lite mindre på hästen.
Det känns himla skönt att komma ut och röra sig, även om det bara är lite så är det ju mycket bättre än inget alls.

Dagens motion är avklarad

Det var inte så betungande idag. Det har slutat regna och jag fick en riktigt behaglig promenad. Imorgon ska jag vara på kurs hela dagen, vet inte hur jag ska få ihop det, men jag kan ju inte börja göra avsteg nu.
Lite trist att stegräknaren verkar ha slutat fungera, den är helt död.  Ska se om det går att få liv i den.

Nu ska jag gå ut till hästarna, har inte gjort något med dem idag annat än släppt ut och gett mat, så lite mer kommer jag att få röra på mig idag :).


..Däremot så har sambon och jag delat av en hage förbereda inför det kommande fölet och hunnit att ha en kaffegäst.

Hittade ett recept som jag vill provahär: http://iform.se/kost/sunda-recept/fibermuffins-med-blabar

Och när vi kom hem var huset redan fullt av gäster

Igår fick vi besök av en bunke kompisar, lite roligt att det blev så många som kom, det var ju väldigt spontant. Vi hann inte hem från födelsekalaset i tid, vilket vi misstänkt, så gästerna fick instrueras om hur de skulle komma in och när vi kom hem satt alla runt bordet med upphälld medhavd dricka och öppnade medhavda chipspåsar.
Det fanns även en hund med i sällskapet, han börjar bli stammis nu och det är Xanté, som även också bland annat kallas Svante, Sante och Stampe. En härlig hund med stora tassar som vaktade sin flock med människor och skällde lite på oss när vi kom hem. Har tyvärr ingen bild på Xanté..


Äntligen dags att komma i form!

Alla dessa försök, jag har kommit bra igång och så är det något som välter mig tillbaka i gamla vanor. Det kan vara ett litet snedsteg och har jag inte kunnat ta mig tillbaka. Jag har provat mycket, diverse dieter, träningsformer etc, och nu vet jag mycket mer om hur jag fungerar och vad jag trivs med.
Jag vet att jag inte fungerar med Viktväktarna eftersom jag blir för fixerad vid mat, och då fungerar GI så mycket bättre för mig. Med GI mår jag fantastiskt, behåller mitt fokus på ett helt annat sätt än vad som är möjligt när ajg äter som "vanligt".  Nu tycker jag ju egentligen själv att jag äter ganska hyfsat men det räcker inte för att det ska hända något.
När det gäller träning så gillar jag framförallt spinning och styrketräning, men med fulltidsjobb, stort hus, 3 hästar i eget stall och sambo får jag inte ihop det. Jag har faktiskt nyligen sagt upp mitt träningskort eftersom jag inte hinner till gymmet och jag blir mest stressad av att inte hinna komma iväg.

Nu smider jag nya planer. Har inte kommit till kosten än men träningen ska jag börja med redan idag och jag kommer att låta mig inspireras av iforms "igångsättningsscheman".
Vi har bikiniskolan som jag som jag skrev ovan har hämtat på iform.se:

Tänkte börja med att följa detta schemat:
http://iform.se/traning/traningsprogram/ga-dig-smal-traningsprogram

för att sedan gå över på löpschema för nybörjare här:
http://iform.se/traning/traningsprogram/lopprogram-for-nyborjare


Eftersom det är söndag idag och jag är en sådan som blir inspirerad och startar på momangen så börjar min vecka på söndagar:

söndag: 30 min. rask gång  (30 minuter totalt) + styrketräning
måndag: 15 min. rask gång 24 min. mycket rask gång fördelat på 4 x 4 min mycket rask gång varvat med 2 min vanlig gång. 15 min. rask gång (54 minuter totalt)
tisdag: 30 min. rask gång  (30 minuter totalt)+ styrketräning

onsdag: 15 min. rask gång 24 min. mycket rask gång fördelat på 4 x 4 min mycket rask gång varvat med 2 min vanlig gång. 15 min. rask gång (54 minuter totalt)
torsdag:30 min. rask gång  (30 minuter totalt) + styrketräning
fredag: 15 min. rask gång 24 min. mycket rask gång fördelat på 4 x 4 min mycket rask gång varvat med 2 min vanlig gång. 15 min. rask gång (54 minuter totalt)
lördag: 90 min. rask gång  (30 minuter totalt)

Och så fundera r jag på att anmäla mig till Iformloppet 31 augusti, hade varit kul att slippa vara ensam bland 4000 andra ;).

RSS 2.0