Tillverkat - 11 tvålarJag är så trött på dessa långa innehållsförteckningar som jag inte förstår. Och när jag någon gång har provat att googla på ämnena så har jag insett att jag nog helst inte köper om den där produkten.
Det började väl på riktigt när jag hittade hemsidan www.lockig.se och valde att sluta använda shampo. Det är nog ungefär 2 år sedan nu, och metoden räddade mitt sönderblekta hår.
Nackdelen.. eller om det var en fördel är att jag numera läser innehållsförteckningar ingående och försöker förstå vad det står. Många produkter som vi tvättar oss i innehåller väldigt skadliga produkter. Känns inte så logiskt i mitt huvud.
Jag har provat att göra 4 satser tvål, i mitt liv. Den första satsen är en margarintvål som jag provade att smälta om, men lyckades inte helt. De där tvålarna blev otroligt fula men luktar riktigt gott, känns riktigt bra när jag använder dem men namnet "Margarintvål" är ju inte direkt upphetsande, men det var lätt..
Den andra satsen freestylade jag lite för mycket från ett recept på www.shenet.se, resultatet där blev en allt för mjuk tvål, även den ful, men löddrar vackert och är garanterat mycket odryg. Upptäckte idag att den var super att bryta en bit av och ha i badet.  Även den luktar gott.
Den 3:e satsen gjorde jag med några arbetskamrater. Allt gick enligt planen och såg kanon ut fram till omsmältningen när tjejerna i ett obevakat ögonblick valdde att improvisera lite för mycket. Resultatet blev gula härskna och fula tvålar.. Men man blir väldigt mjuk om händerna av den.
idag blev då den 4:e satsen klar. Startade på den igårkväll, och skar upp den i morse. Än så länge är jag kanonnöjd och det gav absolut mersmak. Skönt att kunna göra en tvål som jag vet vad den innehåller. Denna tvålen innehåller bara kokosfett, vatten, majsolja, rapsolja, kaustiksoda, kanel och äppelarom. Luktar än så länge lite skarpt av äpple och kanel men det ska lugna sig. Receptet har jag räknat ut på www.soapcalc.net och det ska bli en mild och återfuktande tvål. Längtar tills jag kan prova den om 3-4 veckor när den ska ha mognat färdigt.Såhär blev mina 11 tvålar. Ser nästan ut som något man hade kunnat äta :).


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har provat tvålen nu och det är en tvål med peelingeffekt. Den är en riktigt skön duschtvål. Doftar milt av äpple och kanel. Riktigt sympatisk, kul!

2010-07-20 @ 06:46:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0